Politika zasebnosti in varstvo osebnih podatkov

Splošni pogoji

Politika zasebnosti in varstvo osebnih podatkov velja za vse uporabnike spletne strani naturalmystic.si (v nadaljevanju: spletna stran), s katero upravlja podjetje Natural Mystic Tedeja Vinkovič s.p., Kidričeva 18, 6000 Koper (v nadaljevanju: Natural Mystic).

Upravljavec osebnih podatkov

Upravljavec osebnih podatkov, ki jih posameznik posreduje, je Natural Mystic Tedeja Vinkovič s.p., Kidričeva 18, 6000 Koper, njihovi franšizni in drugi partnerji, ki sodelujejo pri montaži, servisu ali drugi obliki storitev, ki so nujne za izvedbo posla.

Vrste osebnih podatkov in nameni njihovega zbiranja

Podjetje Natural Mystic spoštuje in varuje zasebnost uporabnikov spletne strani, osebne podatke pa obdeluje odgovorno in v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1) ter Uredbo (EU) 2016/679 Evropskega parlamenta in Sveta z dne 27. aprila 2016 o varstvu posameznikov pri obdelavi osebnih podatkov o prostem pretoku takih podatkov ter o razveljavitvi Direktive 95/46/ES (Splošna uredba o varstvu podatkov).

Podatke o kupcih upravljavec obdeluje v namen za izpolnjevanje svojih obveznosti iz pogodbenega razmerja za namene identifikacije posameznika, izvajanja transakcij, izstavitve računa, dostave izdelka, reševanja reklamacij in ostale, z nakupom povezane komunikacije.

Upravljavec zbira in obdeluje osebne podatke posameznikov v primeru nakupa, registracije in soglasja posameznika k prejemanju e-novic. S sodelovanjem v vsaj eni od omenjenih aktivnosti bodo obdelani naslednji osebni podatki: ime in priimek, elektronski naslov, geslo v šifrirani obliki, podatki o prebivališču, država bivanja, telefonska številka, IP naslov, podatki o registraciji, arhiv komunikacije, podatki o nakupih in koriščenju ugodnosti (datum nakupa, vrsta nakupa, vsebina nakupa, vrednost nakupa, način plačila, vrsta popusta, ipd.) in podatki o dostavi ter montaži. Podjetje Pirnar te podatke potrebuje za potrebe komunikacije, priprave in posredovanje ponudb ter ugodnosti prilagojenih zanimanju uporabnika.

Podatki o kupcih upravljavec obdeluje v namen izpolnjevanju svojih obveznosti iz pogodbenega razmerja za namene identifikacije posameznika, izvajanje transakcij, izstavitve računa, dostave, montaže ali servisa izdelka, reševanje reklamacij in ostale, z nakupom povezane komunikacije.

Na podlagi soglasja posameznika lahko upravljavec obdeluje osebne podatke za namen priprave in pošiljanja prilagojenih ponudb, ki uporabnika zanimajo. Obveščanje se izvaja preko izbranih kanalov posredovanja. Posredovanje osebnih podatkov je prostovoljno in ga lahko posameznik kadarkoli prekine. Podatki se hranijo do preklica privoljenja posameznika oziroma do prejema zahteve za izbris podatkov.

Upravljavec lahko obdeluje nekatere osebne podatke (ime in priimek, naslov, elektronski naslov, telefonska številka) za namene neposrednega trženja ter za potrebe ugotavljanja zadovoljstva strank s storitvami oziroma uporabniško izkušnjo tudi na podlagi zakonitega interesa, če posameznik navedeni obdelavi ne ugovarja.

Podatki, za katere podjetje Natural Mystic potrebuje soglasja posameznika, se obdelujejo v skladu z veljavno zakonodajo.

Za katere namene zbiramo podatke in kako jih uporabljamo?

Podjetje Natural Mystic zbira osebne podatke z naslednjimi nameni:

 • izboljšanje kakovosti vsebin in funkcionalnosti storitev na spletni strani;
 • uporaba za potrebe izpolnitve nakupa (izvajanje transakcije, izstavitev računa, dostava izdelka, vse v zvezi z naročilom) in ostalo z nakupom povezano komunikacijo;
 • oblikovanje prilagojenih ponudb in obveščanje o ponudbah, ki uporabnika zanimajo, le preko izbranih kanalov;
 • trženjske raziskave, za namenom optimiziranja ponudbe in stroškov ter dvig zadovoljstva kupcev;
 • pošiljanje e-novic in drugega oglasnega gradiva;
 • za ponovno ciljanje z oglasi na oglasnih platformah Google, Facebook, Linkedin, Bing;
 • reševanje reklamacij.

Vaši podatki so skrbno shranjeni

Podjetje Natural Mystic ustrezno hrani in varuje osebne podatke v elektronski obliki na sedežu podjetja. Podatki, ki se obdelujejo za namen izpolnjevanja pogodbenih obveznosti se hranijo do izpolnitve vseh obveznosti iz pogodbenega razmerja oziroma še največ 5 let po izpolnitvi vseh obveznostih, s potekom zastaralnih rokov v zvezi s posamezno terjatvijo. Zaradi izpolnjevanja zahtev davčne zakonodaje, se računi hranijo še 10 let po poteku leta, na katerega se račun nanaša.

Podatki, ki se obdelujejo na podlagi soglasja posameznika, upravljavec hrani do preklica njegovega soglasja. Uporabnik lahko kadarkoli poda pisno zahtevo za preklic uporabe osebnih podatkov na naslov naturalmystic@gmail.com.

Varovanje zasebnosti je ključnega pomena

Podjetje Natural Mystic skrbi za varovanje zasebnosti z upoštevanjem vseh veljavnih zakonskih predpisov. Prav tako pa podjetje Natural Mystic zagotavlja vso potrebno tehnološko ter organizacijsko podporo za zaščito in varovanje osebnih podatkov pred izgubo, spremembami, krajo in dostopom nepooblaščenih tretjih oseb.

Piškotki

Kaj so piškotki?

Da bi vam olajšali uporabo spletne strani in jo naredili bolj prijetno, uporabljamo tako imenovane piškotke. Piškotki so majhne podatkovne enote, ki shranijo nastavitve spletnih strani. Spletna mesta piškotke shranijo v naprave uporabnikov, s katerimi dostopajo do interneta z namenom prepoznavanja posameznih naprav in nastavitev. Piškotki omogočajo primerjavo novih in predhodnih obiskovalcev, z namenom razumevanja uporabe spletne strani. V primeru da je uporabnik že obiskal to spletno mesto se lahko z njihovo pomočjo ustrezno prilagodijo posamezne nastavitve. Njihovo shranjevanje je pod popolnim nadzorom brskalnika, ki ga uporablja uporabnik. Le ta lahko shranjevanje piškotkov po želji omeji ali onemogoči.

Zakaj so piškotki potrebni?

Piškotki so temeljnega pomena za zagotavljanje uporabniku prijaznih spletnih storitev, ki izboljšujejo uporabnikovo izkušnjo. Interakcija med spletnim uporabnikom in spletno stranjo je s pomočjo piškotkov hitrejša in enostavnejša. S pomočjo piškotkov lahko beležimo statistiko spletne strani in tako lažje odkrijemo in odpravimo morebitne napake ter vam ob naslednjih obiskih ponudimo boljšo vsebino oz. primernejšo ponudbo. Osnovne funkcije e-poslovanja ne bi bile mogoče brez piškotkov. V spletnih trgovinah se namreč v piškotke beležijo izdelki v nakupovalni košarici, priljubljeni izdelki, ostali podatki o nakupu itd. S pomočjo piškotkov lahko torej ocenimo učinkovitost zasnove našega spletnega mesta. Nekateri piškotki so nujno potrebni za samo delovanje spletne strani, medtem, ko se ostali lahko shranijo, le če se s tem strinjate.

Za kaj uporabljamo piškotke na naši spletni strani?

Zasebnost uporabnikov je za nas zelo pomembna, zato si prizadevamo, da uporabnikom ponudimo vse informacije o piškotkih, ki jih uporabljamo na spletni straniz namenom, da omogočimo boljše delovanje spletne strani in prijetnejšo uporabniško izkušnjo.

Pridobljene informacije in podatke bomo skrbno varovali ter jih uporabljali izključno za potrebe zagotavljanja spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti.

Na naši spletni strani uporabljamo naslednje tipe piškotkov:

Nujno potrebni piškotki

Ti piškotki so bistvenega pomena, da vam omogočajo premikanje po spletni strani, kot so dostop do varnih območij spletne strani.

Analitični piškotki

Ti piškotki zbirajo informacije o tem, kako se obiskovalci vedejo na spletni strani z namenom izboljšanja funkcionalnosti spletne strani (npr: katera spletna stran je najbolj obiskovana). Vse informacije, ki jih ti piškotki zberejo, so anonimne.

Funkcionalni piškotki

Ti piškotki omogočajo spletni strani, da si zapomni vaše nastavitve in izbire (npr: uporabniško ime, jezik, regijo) in zagotavlja napredne, personalizirane funkcije.

Oglasni ali ciljani piškotki

Tovrstne piškotke najpogosteje uporabljajo oglaševalska in družabna omrežja (tretje strani) z namenom, da vam prikažejo bolj ciljane oglase.

Piškotki, ki jih uporabljamo na naši spletni strani, ne zbirajo vaših osebnih podatkov, s katerimi bi vas bilo mogoče osebno prepoznati in ne morejo poškodovati vaše naprave. Piškotki omogočajo delovanje našega spletnega mesta in nam pomagajo razumeti, katere informacije so najkoristnejši za naše obiskovalce.

Lastni Piškotki
Ime piškotka Trajanje Opis
PHPSESSID Trajanje seje Identifikator seje uporabnika
userID 1 leto Identifikator uporabnika
cookiePolicy 1 leto Shrani uporabnikove preference politike piškotkov
Google Analytics
Ime piškotka Trajanje Opis
_ga 2 leti Določitev unikatnih obiskovalcev spletne strani.
_gid 1 dan Določitev unikatnih obiskovalcev spletne strani.
_gat 1 minuta Omejevanje pogostosti zahtevkov.
_gcl_au 2 meseca Razumevanje interakcije uporabnikov s spletnim mestom.
Piškotki zunanjih spletnih mest
Ime piškotka Trajanje Opis
_fbp 2 meseca Facebook: spremljanje obiskov spletne strani.
_hjid 1 leto Hotjar: določitev unikatnih obiskovalcev spletne strani.
_hjIncludedInSample Trajanje seje Hotjar: določanje vključitve v vzorec.

Piškotki, ki jih uporabljamo na naši spletni strani, ne zbirajo vaših osebnih podatkov, s katerimi bi vas bilo mogoče osebno prepoznati in ne morejo poškodovati vašega računalnika, tablice ali mobilnega telefona. Piškotki omogočajo delovanje našega spletnega mesta in nam pomagajo razumeti, katere informacije so najkoristnejši za obiskovalce.

Privolitev in urejanje piškotkov

Z uporabo tega spletnega mesta se strinjate, da to spletno mesto nastavi piškotke na vašem računalniku ali mobilni napravi.

Upravljanje in brisanje piškotkov

Če želite spremeniti način uporabe piškotkov v brskalniku, vključno z blokiranjem ali izbrisom, lahko to storite z ustrezno spremembo nastavitev brskalnika. Za upravljanje piškotkov vam večina brskalnikov omogoča, da sprejmete ali zavrnete vse piškotke, sprejmete samo določeno vrsto piškotkov ali pa vas opozori, da stran želi shraniti piškotek. Piškotke, ki jih je brskalnik shranil, lahko tudi enostavno izbrišete. Če spremenite ali izbrišete brskalnikovo datoteko s piškotki, spremenite ali nagradite vaš brskalnik ali napravo, boste morda morali ponovno onemogočiti piškotke. Postopek za upravljanje in brisanje piškotkov se razlikuje od brskalnika do brskalnika. Če pri tem potrebujete pomoč, lahko pogledate v brskalnikovi pomoči uporabnikom. Sledenju Google Analytics lahko onemogočite tudi na naslednji povezavi. Na voljo je tudi celovit vodnih o brisanju piškotkov tudi za vse spletne brskalnike, ki je na voljo na: http://www.aboutcookies.org/Default.aspx?page=2.

Posredovanje osebnih podatkov tretjim osebam

Podjetje Natural Mystic lahko nekatere vaše podatke, skladno z namenom obdelave, posreduje tretjim osebam:

 • zunanji pogodbeni agenciji, ki za podjetje Natural Mystic izvaja digitalno oglaševanje in spletni marketing. Agencija deluje izključno v imenu, za račun, po navodilih in pod nadzorom podjetja Natural Mystic, z namenom tehnične in vsebinske optimizacije spletne strani, izvajanja Google in Facebook oglaševanja in re-marketinga, ter optimizacije uporabniške izkušnje na spletni strani;
 • zunanji spletni aplikaciji, ki služi posredovanju e-novic in deluje izključno v imenu in za račun, po navodilih in pod nadzorom podjetja Natural Mystic;
 • če za podatke zaprosijo državni organi, ki s pisno obrazložitvijo zahtevajo podatke za potrebe vodenja konkretnega postopka.

Vaš nadzor nad našo skrbnostjo

Posameznik ima v zvezi z obdelovanje osebnih podatkov naslednje pravice:

 • pravico do dostopa do podatkov,
 • pravico do popravka,
 • pravico do izbrisa (»pravica do pozabe«),
 • pravico do omejitve obdelave,
 • pravico do prenosljivosti podatkov in
 • pravico do ugovora.

Posameznik, na katerega se nanašajo osebni podatki, lahko zahteva uveljavljanje navedenih pravic s poslano zahtevo na elektronski naslov naturalmystic@gmail.com. Podjetje Natural Mystic bo na zahtevo odgovorilo najkasneje v 15 dneh od prejema zahteve.

Podatki, do katerih lahko vedno dostopate

Posameznik, na katerega se nanašajo osebni podatki ima pravico od upravljavca pridobiti potrditev, ali se v zvezi z njim obdelujejo osebni podatki, in kadar je temu tako tudi dostop do osebnih podatkov in naslednjih informacij:

 • nameni obdelave;
 • vrste osebnih podatkov;
 • uporabniki ali kategorije uporabnika, ki so jim bili ali jim bodo razkriti osebni podatki, zlasti uporabnike v tretjih državah ali mednarodnih organizacijah;
 • kadar je mogoče, predvideno obdobje hrambe osebnih podatkov ali, če to ni mogoče, merila, ki se uporabijo za določitev tega obdobja;
 • obstoj pravice, da se od upravljavca zahteva popravek ali izbris osebnih podatkov ali omejitev obdelave osebnih podatkov v zvezi s posameznikom, na katerega se nanašajo osebni podatki, ali obstoj pravice do ugovora taki obdelavi;
 • pravica do vložitve pritožbe pri nadzornem organu;
  kadar osebni podatki niso zbrani od posameznika, vse razpoložljive informacije v zvezi z njihovim virom;
 • obstoj avtomatiziranega sprejemanja odločitev, vključno z oblikovanjem profilov, ter smiselne informacije o razlogih zanj, kot tudi pomen in predvidene posledice take obdelave za posameznika.

Podjetje Natural Mystic posamezniku zagotovi kopijo osebnih podatkov, ki se obdelujejo. Če posameznik zahtevo predloži z elektronskimi sredstvi in če ne zahteva drugače, se mu informacije zagotovijo v elektronski obliki.

Vaše podatke lahko vedno popravite

Posameznik, na katerega se nanašajo osebni podatki, ima pravico doseči, da podjetje Natural Mystic brez nepotrebnega odlašanja popravi netočne osebne podatke v zvezi z njim. Posameznik, na katerega se nanašajo osebni podatki, ima ob upoštevanju namenov obdelave pravico do dopolnitve nepopolnih osebnih podatkov, vključno s predložitvijo dopolnilne izjave.

Vaše podatke lahko vedno izbrišete (»pravica do pozabe«)

Posameznik, na katerega se nanašajo osebni podatki, ima pravico doseči, da podjetje Natural Mystic izbriše osebne podatke v zvezi z njim. Podjetje Natural Mystic mora podatke izbrisati, kadar:

 • osebni podatki niso več potrebni za namene, za katere so bili zbrani ali kako drugače obdelani,
 • posameznik prekliče privolitev, ki je podlaga za obdelavo podatkov, za obdelavo pa ne obstaja druga pravna podlaga,
 • posameznik ugovarja obdelavi na podlagi zakonitega interesa upravljavca, za obdelavo podatkov pa ne obstajajo nobeni prevladujoči zakoniti razlogi ali če posameznik obdelavi ugovarja,
 • posameznik ugovarja obdelavi za potrebe neposrednega trženja,
 • so osebni podatki obdelani nezakonito,
 • je treba osebne podatke izbrisati za izpolnitev pravne obveznosti v skladu s pravom Unije ali slovenskim pravnim redom.

Vedno imate pravico do omejite obdelavo podatkov

Posameznik, na katerega se nanašajo osebni podatki, ima pravico doseči, da podjetje Natural Mystic omeji obdelavo, kadar:

 • posameznik oporeka točnosti podatkov (za obdobje, ki upravljavcu omogoča preveriti točnost podatkov),
 • je obdelava nezakonita, posameznik pa namesto izbrisa osebnih podatkov zahteva omejitev njihove uporabe,
 • jih ne potrebuje več za namene obdelave, temveč jih posameznik potrebuje za uveljavljanje, izvajanje ali obrambo pravnih zahtevkov,
 • je posameznik vložil ugovor v zvezi z obdelavo, dokler se ne preveri, ali zakoniti razlogi upravljavca prevladajo nad razlogi posameznika, na katerega se nanašajo osebni podatki.

Kadar je obdelava osebnih podatkov omejena v skladu z odstavkom 1, se taki osebni podatki z izjemo njihovega shranjevanja obdelujejo le s privolitvijo posameznika, na katerega se ti nanašajo, ali za uveljavljanje, izvajanje ali obrambo pravnih zahtevkov ali zaradi varstva pravic druge fizične ali pravne osebe ali zaradi pomembnega javnega interesa Unije ali države članice.

Vedno imate pravico do prenosa pravice

Posameznik, na katerega se nanašajo osebnih podatki, ima pravico do prejema osebnih podatkov, ki jih je posredoval upravljavcu, v strukturirani, splošno uporabljani in strojno berljivi obliki ter pravico, da te podatke posreduje drugemu upravljavcu (če je to tehnično izvedljivo) kadar:

 • obdelava temelji na privolitvi posameznika ali pogodbi in
 • se obdelava izvaja z avtomatiziranimi sredstvi.

Vedno imate pravico do ugovora

Posameznik, na katerega se nanašajo osebni podatki, ima pravico, da kadarkoli ugovarja obdelavi osebnih podatkov, če ta temelji na zakonitih interesih upravljavca. Podjetje Natural Mystic preneha obdelovati osebne podatke, razen če dokaže nujne legitimne razloge za obdelavo, ki prevladajo nad interesi, pravicami in svoboščinami posameznika, ali za uveljavljanje, izvajanje ali obrambo pravnih zahtevkov.

Posameznik ima pravico, da kadarkoli ugovarja obdelavi njegovih osebnih podatkov za namene neposrednega trženja in oblikovanjem profilov, kolikor je povezano s takim neposrednim trženjem. V tem primeru se osebni podatki več ne obdelujejo v te namene.

Vedno imate pravico do vložitve pritožbe v zvezi z obdelavo osebnih podatkov

Morebitne pritožbe v zvezi z obdelovanjem osebnih podatkov lahko posameznik pošlje na naslov naturalmystic@gmail.com.

Kadar posameznik meni, da so bile kršene njegove pravice v zvezi z obdelovanjem osebnih podatkov, ima pravico tudi do učinkovitega pravnega sredstva in vložitve pritožbe pri Informacijskemu pooblaščencu.

Ostalo

Osebe, mlajše od 15 let, lahko posredujejo svoje podatke preko spletne strani le z izrecnim dovoljenjem staršev, rejnikov ali skrbnikov.

Pooblaščen za varstvo osebnih podatkov v podjetju Pirnar d.o.o. je oddelek za medije.

Končne določbe

Podjetje Natural Mystic si pridružuje pravico do spremembe ter dopolnitve teh Splošnih pogojev. Uporabniki spletne strani bodo o vseh spremembah teh Splošnih pogojev obveščeni na spletni strani.