Silikonski model za torto z listom konoplje

Z modelom ‘Silly-Cake’ Black Leaf lahko pečete torte z obliko konopljinih listov na vrhu. * Priporočljivo je, da se torta ohladi, preden jo vzamemo iz modela. * Model za torto je primeren za pomivanje v pomivalnem stroju in odporen na vročino do 230°C. KRATEK OPIS: Material: silikon za živila Premer: 225 mm Višina: 85 mm Drugo: odporen proti mrazu in vročini -20°C do 230°C Barva: rumena, rdeča, oranžna, zelena in modra. INGVERJEVA TORTA SESTAVINE: * 150g temnega mehkega trsnega sladkorja * 50g črne melase * 3 srednje velika jajca * 100ml sončničnega olja * 25ml olja iz semen konoplje * 125g ingverja (narezanega/sesekljanega/naribanega) * 175g naribanega sladkega krompirja * 150g pšenične moke * 75g moke iz semen konoplje * 3 čajne žličke ingverja v prahu * 3 čajne žličke pecilnega praška * Za kremo: * 200g maskarponeja (polnomastnega sira) * 100g neslanega masla (omehčanega) * 1 čajna žlička cimeta + (za dekoracijo) * 125g sladkorja v prahu (presejanega) PRIPRAVA: Rabimo dva okrogla pekača za torto premera 22cm. Pečico segrejemo na 160-180°C. Zmiksamo skupaj sladkor, melaso in jajca v gladko maso. Nato vmešamo olje in glazirani ingver s sladkim krompirjem. Primešamo v moko, ingver v prahu in pecilni prašek ter zmešamo enakomerno. Maso damo v pekač in pečemo cca. 25-30 minut, vse dokler nabodalo s katerim preverimo testo, ne pride ven čist. Testo pustimo, da se ohladi v pekaču. Polovico maskarpone sira zmešamo z maslom, cimetom in sladkorjem v prahu in miksamo vse dokler ni krema gladka. Nato počasi vmešamo še preostali maskarpone(ročno z metlico). Torto po celoti posujemo z sladkorjem v prahu in cimetom!