Natural Mystic Blog
Silikonski model za torto z listom konoplje
Z modelom ‘Silly-Cake’ Black Leaf lahko pečete torte z obliko konopljinih listov na vrhu.
* Priporočljivo je, da se torta ohladi, preden jo vzamemo iz modela.
* Model za torto je primeren za pomivanje v pomivalnem stroju in odporen na vročino do 230°C.
KRATEK OPIS:
Material: silikon za živila
Premer: 225 mm
Višina: 85 mm
Drugo: odporen proti mrazu in vročini
-20°C do 230°C
Barva: rumena, rdeča, oranžna, zelena in modra.
INGVERJEVA TORTA
SESTAVINE:
* 150g temnega mehkega trsnega sladkorja
* 50g črne melase
* 3 srednje velika jajca
* 100ml sončničnega olja
* 25ml olja iz semen konoplje
* 125g ingverja (narezanega/sesekljanega/naribanega)
* 175g naribanega sladkega krompirja
* 150g pšenične moke
* 75g moke iz semen konoplje
* 3 čajne žličke ingverja v prahu
* 3 čajne žličke pecilnega praška
* Za kremo:
* 200g maskarponeja (polnomastnega sira)
* 100g neslanega masla (omehčanega)
* 1 čajna žlička cimeta + (za dekoracijo)
* 125g sladkorja v prahu (presejanega)
PRIPRAVA:
Rabimo dva okrogla pekača za torto premera 22cm.
Pečico segrejemo na 160-180°C. Zmiksamo skupaj sladkor, melaso in jajca v gladko maso. Nato vmešamo olje in glazirani ingver s sladkim krompirjem. Primešamo v moko, ingver v prahu in pecilni prašek ter zmešamo enakomerno. Maso damo v pekač in pečemo cca. 25-30 minut, vse dokler nabodalo s katerim preverimo testo, ne pride ven čist. Testo pustimo, da se ohladi v pekaču. Polovico maskarpone sira zmešamo z maslom, cimetom in sladkorjem v prahu in miksamo vse dokler ni krema gladka. Nato počasi vmešamo še preostali maskarpone(ročno z metlico). Torto po celoti posujemo z sladkorjem v prahu in cimetom!